Proizvodi

Ured bez papira

Danas svako knjigovodstveno mjesto u prosjeku proizvede jedan ormar registratora godišnje. Razlog tome je isključino u mentalnom sklopu razmišljanja šefova knjigovodstva, jer tehničke mogućnosti postoje da se to smanji na jednu desetinu ili više, samo ih treba koristit.

Nisu samo registratori i papir nego i štampači, tinta (toner) i na kraju prostor za smještaj svega toga. Sva ta hrpa se nakon pet (neka deset) godina baca - čemu raditi štetu kada se ne mora. Ovaj program Vam omogućava izostavljanje štampanja i kreiranje Elektronska (.pdf) arhiva u hodu, bez posebno uloženog truda, i sav onaj ormar Vam stane na jedan najobičniji CD.

Na žalost 100% izbacivanje papira nije moguće dok se ne stvori konsenzus na razini poslovnog svijeta. Najme teško se probija e-račun (trebao je biti 2016), a drugi papiri, dostavnica i papire koje dobivate iz 'vanjskog svijeta' ne možete izbjeći bez promjena  kod vaših poslovnih partnera.

Ove mogućnosti su prvenstveno za mlađe, jer je mentalni sklop starijih vezan za papir, registrator je njihov identitet, a ne najobičnije mjesto pohrane podataka. Komentar na prvo knjiženje na ovom programu (unazad preko 35 godina)  nakon enter bio je 'A kamo je sad to otišlo'. Od onda su nestale kartice, stolići za njih, rasteri, jahači, mašine za zbrajanje sa ispunjenom trakom do pola ureda. Kod većine su nestali virmani, dio izvještaja za poreznu i zap (nažalost ne i za statistiku - tamo mora da su jako stari).

Kada će nestati papir iz Vašeg ureda ovisi samo o Vama.

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla