Instaliranje

Instaliranje programa

Kreirano: Utorak, 11 Listopad 2005 Ažurirano: Četvrtak, 13 Kolovoz 2020

Najjednostavniji način da se instalira neki proizvod (Aplikacje) je korištenje programa 'AppInstaller.exe'. To je programčić koji će  Vas voditi od kroz instalaciju svih potrebnih komponenti za pokretanje i rad Aplikacije. 

Pretpostavka je da Vaši windowsi imaju '.NET 4.5' platformu, ako nemaju (kao 'Vista' i 'Windows 7') obavezno najprije instalirajte dotNet 4.5 . Ako niste sigurni dali treba instalirati dotNet 4.5, ponovna instalacija neće napraviti nikakvu štetu.

Operativni sustav (Windows) će Vas upozorit i pitati dali želite dopustit programu da nešto radi. Upozorenje (na .exe) je radi toga da slučajno ne dopustite ulaz nekog malicioznog programa, to je slična zaštita kao kod e-maila.

AppInstaller će instalirati odabranu aplikaciju (Program) kao i sve neophodne komponente za njegov rad, i na kraju pokrenut aplikaciju. Za nekoliko minuta ili kraće, ovisno o stanju vašeg računala, Vi možete testirati izabrani program. Instalirani program se deklarira kao 'Demo verzija', za licenciranu verziju trebate se obratiti autoru.

Zbog šarolikosti verzija Windowsa, a i razlika unutar jedne verzije, uvijek se može očekivat nepredviđeno. Ako ste došli do toga, pogledajte Postupak instaliranja, koji detaljnije opisuje postupak. Ako pri instaliranju naiđete na problem, može Vam pomoć Greške i njihovo otklanjanje.

Ako instalirate noviju verziju preko stare, svakako maknite staru bazu podataka. Demo nema ugrađen UpGrede baze podataka, pa novija verzija (dijelom) neće raditi sa starom bazom podataka.

Svi (raspoloživi) programi imaju identično Radno okruženje. U takvo okruženje možete neposredno instalirati odabranu aplikaciju PoduzećeObrtOpćina ili Udruga, odnosno jednu od tih aplikacija. 

Ako kod instaliranja promijenite mapu gdje ćete program smjestiti, nakon prvog pokretanja NE ZABORAVITE podesiti put do baze podataka. To ćete napraviti tekst-editorom u 'Demo.cfg' tako da promijenite liniju '<DATABASE>C:\Poduzece\PODUZECE.FDB</DATABASE>' (primjer za poduzeće), u ono što Vama odgovara.

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla