Kupovanje

Način kupnje

Kreirano: Nedjelja, 13 Ožujak 2016 Ažurirano: Četvrtak, 27 Travanj 2017

Osnovna cijena je polazna cijena za načine na koji se proizvod prodaje. Osnovna cijena se kalkulira ovisno o 'ekonomskoj snazi' kupca, drugim riječima svaki kupac dobiva programski paket u punom sadržaju, a plaća samo ono što mu je potrebno.

Osnovni element kod procjene ekonomske snage je ukupni prihod odnosno proračun kod neprofitnih organizacije.

Kupnja kao jednokratna uplata – jednokratno se uplaćuje osnovna cijena. Program je u vlasništvu kupca, i ostaje o onom obliku u kojem je kupljen. Kupac dobiva svu pomoć pri instalaciji i prvom podešavanju programa. Puštanjem programa u rad, a najduže mjesec dana od dana prodaje (period za pokretanje i podešavanje programa), prestaje bilo koja obveza prema kupcu, osim za eventualnu (skrivenu) grešku u programu.

Kupnja programa uz održavanje podrazumijeva kupnju kao i jednokratna uplata na neodređeno vrijeme uz mjesečnu ili tromjesečnu naknadu za održavanje i nadogradnju programa. Naknada za nadogradnju i održavanje iznosi orijentaciono 5 % od osnovne cijene mjesečno, a u pravilu se plaća do 10 slijedećeg mjeseca. Program se kontinuirano ažurira do prestanka plaćanja održavanje, a nakon toga ostaje u stanju u kojem je zatečen

Najam programa je korištenje programa na ugovoreni rok trajanja. Cijena najma je orijentaciono 7% osnovne cijene , a plaća se u pravilu do 10 slijedećeg mjeseca. Za troškove pomoći kod instaliranja i pokretanja programa, plaća se dvije 0-te  rate u napred. Najam je pravo korištenja, a uključuje održavanje i nadogradnju. Program se kontinuirano ažurira idograđuje do prestanka plaćanja najma, a nakon toga program postaje samo za čitanje 'ReadOnly'.

Reklamna cijena iznosi polovicu osnovne cijene, plaća se kao jednokratna uplata, a i uvjeti su kao kod jednokratne uplate. Reklamna cijena je diskreciono pravo proizvođača, a primjenjuje se pod određenim uvjetima.

Primjer jednog ugovora za najam programa bi izgledao ovako

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla