Proizvodi

Pod ovim naslovom su grupirani glavni SmilSoft proizvodi. Glavni proizvodi su Knjigovodstveni programi u širem smislu, za sve vrste pravnih subjekata. To su desktop aplikacije, a trenutno je aktualna Treća generacija tih proizvoda za istu namjenu.

Gama proizvoda Tahiti

Treća generacija knjigovodstvenih programa IRIS nosi kodni naziv 'Tahiti'

Gama (paleta) 'Tahiti'  je III generacija istog proizvoda, razvijena 2005-2008 sa kontinuiranim ažuriranjem i dograđivanjima do danas.

Više...

Koncepcija programa

Programi 80-tih, su bili preslika ručnog knjigovodstva, na način koji ga vidi informatičar. U svakom elementu programa se vidjelo nepoznavanje one druge struke. Kao odgovor na takvo stanje nastao projekt IRIS. Cilj je ergonomski alat koji će dobro ležat u ruci knjigovođe, koji će povećat njegovu produktivnost, koji mora biti siguran i pratiti suvremenu tehnologiju.

Više...

Ergonomičnost

Velika pažnja pri projektiranju aplikacija je posvećena operateru. O tome koliko će se operatera opteretit sa nepotrebnim informacijama, ovisi njegovo zadovoljstvo, i njegova produktivnost. Univerzalni cilj je sa manje utrošene energije (truda)  postići više. Vlasniku veća dobit, šefu veći rejting, operateru manji stres i vrijeme za na miru popit kavu.

Više...

Produktivnost

Profitne organizacije koje ne vode računa o produktivnosti su osuđene na propast, a neprofitne (koje žive od poreza i doprinosa) upropaštavaju društvo u cjelini. Ovdje je riječ o organizacijskoj produktivnosti koja na zahtijeva povećani uloženi trud, pa je tim više treba respektirat.

Više...

Sigurnost

Postoje dvije vrste zaštite od grešaka, zaštita od krivog unosa podatka, i tehnička zaštita podataka. Pri projektiranju i izradi aplikacija gro truda je utrošen za zaštitu od krivog unosa podataka. Ako se gleda količina source koda onda taj dio iznosi i do dva puta više nego dio koji odrađuje neki posao.

Više...

Ured bez papira

Danas svako knjigovodstveno mjesto u prosjeku proizvede jedan ormar registratora godišnje. Razlog tome je isključino u mentalnom sklopu razmišljanja šefova knjigovodstva, jer tehničke mogućnosti postoje da se to smanji na jednu desetinu ili više, samo ih treba koristit.

Više...

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla