Koncepcija

Koncepcija programa govori o principima izrade i korištenja Knjigovodstvenih paketa.

Koncepcija programa

Kreirano: Četvrtak, 03 Listopad 2002 Ažurirano: Srijeda, 23 Rujan 2020

Programi 80-tih, su bili preslika ručnog knjigovodstva, na način koji ga vidi informatičar. U svakom elementu programa se vidjelo nepoznavanje one druge struke. Kao odgovor na takvo stanje nastao projekt IRIS. Cilj je ergonomski alat koji će dobro ležat u ruci knjigovođe, koji će povećat njegovu produktivnost, koji mora biti siguran i pratiti suvremenu tehnologiju.

Opširnije...

Ergonomičnost

Kreirano: Četvrtak, 13 Listopad 2005 Ažurirano: Četvrtak, 13 Kolovoz 2020

Velika pažnja pri projektiranju aplikacija je posvećena operateru. O tome koliko će se operatera opteretit sa nepotrebnim informacijama, ovisi njegovo zadovoljstvo, i njegova produktivnost. Univerzalni cilj je sa manje utrošene energije (truda)  postići više. Vlasniku veća dobit, šefu veći rejting, operateru manji stres i vrijeme za na miru popit kavu.

Opširnije...

Produktivnost

Kreirano: Ponedjeljak, 10 Listopad 2005 Ažurirano: Četvrtak, 13 Kolovoz 2020

Profitne organizacije koje ne vode računa o produktivnosti su osuđene na propast, a neprofitne (koje žive od poreza i doprinosa) upropaštavaju društvo u cjelini. Ovdje je riječ o organizacijskoj produktivnosti koja na zahtijeva povećani uloženi trud, pa je tim više treba respektirat.

Opširnije...

Sigurnost

Kreirano: Nedjelja, 23 Listopad 2005 Ažurirano: Četvrtak, 13 Kolovoz 2020

Postoje dvije vrste zaštite od grešaka, zaštita od krivog unosa podatka, i tehnička zaštita podataka. Pri projektiranju i izradi aplikacija gro truda je utrošen za zaštitu od krivog unosa podataka. Ako se gleda količina source koda onda taj dio iznosi i do dva puta više nego dio koji odrađuje neki posao.

Opširnije...

Ured bez papira

Kreirano: Četvrtak, 06 Listopad 2005 Ažurirano: Četvrtak, 13 Kolovoz 2020

Danas svako knjigovodstveno mjesto u prosjeku proizvede jedan ormar registratora godišnje. Razlog tome je isključino u mentalnom sklopu razmišljanja šefova knjigovodstva, jer tehničke mogućnosti postoje da se to smanji na jednu desetinu ili više, samo ih treba koristit.

Opširnije...

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla