Proizvodi

Sigurnost

Postoje dvije vrste zaštite od grešaka, zaštita od krivog unosa podatka, i tehnička zaštita podataka. Pri projektiranju i izradi aplikacija gro truda je utrošen za zaštitu od krivog unosa podataka. Ako se gleda količina source koda onda taj dio iznosi i do dva puta više nego dio koji odrađuje neki posao.

Podaci koji u sebi već sadrže kontrolni broj (oib, ziro račun…) se obavezno kontroliraju po odgovarajućem modelu. Stalni slučajevi su kontrole unosa podataka koji moraju biti u određenim granicama, ili kontrole rednih brojeva. Takav, neodgovarajući podatak, program vraća na doradu ili ako nije opasan dopušta operateru da o njemu odluči.

Na razini aplikacije postoje naslovi koji služe isključivo kao kontrolne točke sistema kao cjeline, radi otkrivanja ili mogućih grešaka ili drugih neusklađenosti. Iskustvo je pokazalo da je sve greške nastanu kada operater pristupa podacima zaobilazeći kontrole.

Tehnička zaštita podataka se malo razlikuje od jednog proizvođača softvera do drugog pa je nije potrebno elaborirat. Možemo samo naglasit da je Firebird baza poznata kao pouzdana, i da u svojoj praksi NIKAD nismo imali ispad koji bi to demantirao.

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla