Za zabavu

Foto album

Foto album je program za uređivanje i listanje kolekcije fotografija koje se nalaze unutar jedne mape i pripadajućih pod mapa.

Program sam kreira popis fotografija u direktoriju i svim poddirektirijima u kojem otvarate novi album, a njihovo grupiranje i kategoriziranje je neovisno o strukturi direktorija u kojem se one i fizički nalaze.

Pregledavanje albuma je aotomatizirano sa mogućnošću odabira samo dijela albuma (grupa i kategorija).

 

Program je nastao iz vlastite potrebe, zbog šume fotografija u kojima se bilo teško snaći, a radi vrlo jednostavno: Otvorite album u direktoriju  u kojem su vaše fotografije, i uredite ga tako da svakoj fotografiji dodjelite opis, grupu, kategoriju i eventualu kut zakretanja ako nije slikana vertikalno. Naravno da urađeno u svakom trenutku možete spremit, i nastavit slijedeći puta. Važno je da je uređivanje potpuno odvojeno od fizikog stanja fotografije na disku, ono ostaje napromjenjeno.

Podaci o svim fotografijama, direktorij i podaci koji ste dodali uređivanjem smješteni su u datoteku pod nazivom 'Foto.album' koja je smještena u direktorij sa fotografijama i za njega je vezana zbog veze sa fizičkom pozicijom fotografije na disku. Kada je album uređen ostaje Vam samo da se opustite i uživate.

Foto album nema instalaciju, dovoljno je spustiti FotoAlbum.exe u željeni direktorij, i otvorit novi album u direktoriju u kojem držite svoje fotografije.

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla