Win

Export certifikata iz Smart Card u Certificate Store

Za export certifikata potrebno je čitač/kartica i pristupna lozinka.

1. Stavi karticu u čitač. Kada umetnete karticu u čitač, Windowsi automatski prebacuju certifikat u 'Certificate store/Personal Store'.

Više...

Klasa (class)

Klasa (Class)  je osnova Objektno Orijentiranog Programiranje. Ona predstavlja objekt. Objekt definiramo kao neku cjelinu (nešto što ima granice), bilo realnu ili virtualnu.

Više...

Fiskalizacije gotovinskih računa

Fiskalizacijom smo (kao društvo) napravili 'korak napred' približili smo se Bosni i Srbiji, samo u banana državi može neki lobi to isposlovat. Zato ima posla za informatičare, neko će već to platit iako se ne zna od kuda.

Više...

Autoupdate windows aplikacije

Inspiracija nije slučajno stanje duha, nego je odgovor na problem koji Vas dugo muči - definitivno. Kad sam se dovoljno nagnjavio slanjem novih verzija programa dobio sam ideju.

Više...

Firebird mreža

Internet je pomoć koja se pruža onima koji je ne trebaju, to je  slično kao što banka posuđuje novac onima koji ga imaju. Do ove konstatacije sam došao kada sam pokušao uspostavit rad u mreži sa firebird serverom.

Više...

Obfuskacija - scrambliranje programa

Kod koji proizvodi Visual Studio kompajler je IL (takozvani međujezik) koji se interpretira na samom računalu prije izvođenja. Takav kod se jako lako dekompajlira pa ga je potrebno dodatno zaštitit od zloupotrebe odnosno kopiranja.

Više...

Generiranje .pdf kopije dokumenta

Generiranje pozadinske Elektronska (pdf) dokumentacija ima dvije funkcije: U aktualnom periodu, za reprint dokumenta i za arhiviranje nakon završetka poslovne godine. Više je načina za realizaciju tog cilja:

Više...

E-račun kao stohastična informatizacija

2016 je trebao stupiti na snagu e-račun u RH, nije i ne zna se kad će. Ja sam pokušao biti ažuran pa pripremit softwer za tako nešto, o onda sam upao u (neću biti prost).

Više...

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla