Web

Što je internet

A što je u stvari internet. To je komunikacija između Vas i nekog računala negdje, recimo 'u oblacima'. Osnova komunikacije je web preglednik (skraćeno browser) kao Firefox, Internet Explorer ili neki drugi. 

Više...

Web okruženje

Jedno od web okruženja je indirektno opisano u prethodnom članku, iako najzastupljenije nije i jedino. Pored php postoji ASP, JSP i drugi, pored mySql postoji PostgreSQL ili bilo koja druga baza podataka sa svojim serverom.

Više...

Joomla - alat za izradu web stranica

Danas postoje puno alate za izradu web stranica, na vama je da odaberete onaj koji će najbolje zadovoljit oblik vašeg zamišljenog web sadržaja. Jedan od najpopularnijih alata je svakako Joomla. Joomla je (kao i 90 % stvari na internetu) besplatni alat, ja sam odabrao Joomla 1.7.3 što je trenutno zadnja verzija tog alata.

Više...

Prerada azzure7-tg predloška

Kao i svaki proizvod, tako i je i ovaj proizvod napravljen po ukusu svog autora, ali ukusi su različiti, pa sam ga malo prilagodio. Da bi se lakše snalazili koristite editor koji prikazuje broj linije 8na primjer Notepad++).

Više...

Kreiranje vlastitog 'Me Joomla 1.7.3' paketa

Me Joomla 1.7.3 ćemo složit u 'D:\Web\Alati\Joomla 1.7.3\Me joomla' direktoriju izmjenama i dopunama originalnog paketa. Raspakirajmo original (Joomla_1.7.3-Stable-Full_Package.zip) u taj direktorij i započnimo sa izmjenama.

Više...

Kreiranje web sadržaja (stranica)

Joomla kakvu ste instalirali u pravilu nije ono što Vi želite, zato je treba podesit prema vlastitom ukusu. Podešavanje se može izvršiti i kasnije, ali je (ako je moguće) dobro to učinit prije kreiranja sadržaja,

Više...

Postavljanje na internet

Gotovo uvijek ćete svoju stranicu razvit na lokalnom računalu, a kada ste sa rezultatom zadovoljni, preselit ćete sve skupa na web. Isto tako naredne dorade i prerade ćete napravit najprije lokalno.
Za postavljanje na web se provodi gotovo ista procedura.

Više...

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla