Ulazni računi

Kontrola suglasnosti otvorenih računa

Kreirano: Ponedjeljak, 14 Ožujak 2016 Ažurirano: Ponedjeljak, 14 Ožujak 2016

Program služi za povremeno kontrolu (usklađivanje) stanja na kontima dobavljača (kartica konta) i evidencije otvorenih stavaka prema u knjizi ulaznih  računa. Modul analizira sve kartice koje se razlikuju od evidencije otvorenih stavki.

Program dopušta i određenu razliku (ponuđeno je 0,5 Kn) jer se često desi da je plaćeno par lipa razlike u odnosu na ispostavljeni račun (naročito kod aljkavih plaćanja) a za to nema smisla evidentirat račun kao otvoren.

Ako glavna knjiga i popis otvorenih stavaka nisu sukladni, možete odabrat račune koje želite uskladit sa glavnom knjigom i to tako da upišete iznos i datum sa kojim želite račune zatvorit, i 'Zatvoriti' ih. Ukoliko ne želite ništa mijenjat (samo gledate) jednostavno idete dalje sa 'Novi Dobavljač' ili pak izađite sa 'Odustat'. Program kontrolira sva konta dobavljača, a 'Odustat' možete samu u trenutku, kada je naišao na prvog neusklađenog dobavljača. O postupku se vode bilješke koje možete pregledat na ekranu.

Modul je obrađuje zasebno ulazne račune domaćih dobavljača i ulazne račune inozemnih dobavljača, jer su i knjiženi na različita konta. Izbor koju vrstu računa čete kontrolirat vršite sa 'dupli klik mišem' na naslov forme, čime uključujete jednu odnosnu drugu opciju.

Ako postoji otvoreni račun dobavljača, a dobavljač nema karticu (nevjerovatno što aljkav operater može napravit), modul ga neće detektirat. Modul je namijenjen isključivo za usklađenje otvorenih stavki prema karticama.

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla