Glavna knjiga

Temeljnica

Temeljnica je dokument koji se producira unutar službe. Redni brojevi temeljnica se automatski očitava, za odabranu godinu obrade, prilikom otvaranja forme. Postoji mogućnost promjene rednog broja prvenstveno za eventualne potrebe unutar

tekuće godine, izbjegavajte mijenjanje broja temeljnice da bi nešto proknjižili u drugoj financijskoj godini. Ako postoji potreba za drugom godinom, promijenite je programski (u meniju Kraj/Promjena godine), onda se redni broj očitava automatski za pripadajuću godinu.
Mogućnost promjene rednog broja se ne preporučuje jer program očitava prvu sljedeću, pa se u tom slučaju može propustiti redni broj.
Datum se može mijenjati, a program nudi trenutni datum. Opis temeljnice unosite i prelazite u polje konto koji se može upisati ili pozvati sa F12. po upisu konta u dnu ekrana se prikazuje naziv odabranog konta. Isto se odnosi i na protukonto. U ovoj formi funkcije F3 i F4 nisu uključene.
Za zaključivanje temeljnice pritisnite tipku PgDown, i ako je temeljnica u redu pritisnite Knjižiti. Po knjiženju sve se promjene knjiže u glavnu knjigu.
Ukoliko temeljnica nije ispravna, mišem ponovno uđite u tabelu knjiženja i napravite potrebne promjene.
Nakon knjiženja program ponovno odlazi na početak forme, i spreman je za sljedeće knjiženje. Za izlaz iz forme pritisnite Odustat.

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla