Skladišno poslovanje

Konfiguracija skladišta

Forma služi za podešavanje postavki o skladištu prema potrebama korisnika. Postavke omogućavaju da se isti moduli za manipulaciju robom ponašaju različito ovisno o skladištu.

Naravno da nisu svi podavi dostupni i to iz razloga što bi njihova izmjena prouzrokovala opću zbrku, od neispravnog rada programa pa do nedostupnosti već unesenih podataka. Korisniku su ostavljeni oni podaci koji ne mogu proizvest neispravan rad programa.
Posebnu ulogu ima postav sastavljeni artikli. Tu postavljamo način na koji će se roba razduživat. Naime artikl kao takav može biti složen od drugih artikala iz istog popisa kao na primjer jelo u restoranu ili sklop u proizvodnji. Sastavnica (u ugostiteljstvu normativ) složenog artikla je upisana u posebnu data tablu Sastav.
Izuzetak od prvog stavka je sastavljeni artikli koji ukoliko su krivo postavljeni prouzrokuju krivo razduživanje kartica, iako program ne 'zapinje'. Tu je sva odgovornost na operateru, a sve zbog toga da se složeni artikli mogu uključit i naknadno, a bez mijenjanja programa.
Ostale postavke su radi personalizacije modula u dijelu skladišnog poslovanja i utiču na komoditet ali ne i na ispravnost rada

Kreirao i izradio Ivan Smilović!.
Blue joomla theme by Template Joomla